Tantramassage Training Intensive 2

Level 2: Tibetaanse Tantramassage Training

Datum: 06-09-2024 om 18:00 - 08-09-2024 om 17:00
Tarief: € 450,- /€ 850,-
single/stel inclusief volpensionkosten
Begeleiding: Arnoud Colenbrander en Debby Broersma
Locatie:

Centrum voor Zingeving

Brinkweg 2

8315 AA Luttelgeest 

In de Tibetaanse Tantramassage wordt Prana (levensenergie) opgewekt en verspreid door het hele lichaam.

Door middel van een stevige rugmassage wordt de mannelijke energie bovenin de rug opgewekt en in de onderrug de vrouwelijke energie. Deze twee energieën worden samengebracht waarna deze levensenergie door heel je lichaam gaat stromen.

Tijdens de tweede helft van de massage wordt de gehele voorkant door middel van zachte en koesterende strelingen gemasseerd en wordt de energie verder over het lichaam verspreid.

Het vermeerderen van Prana draagt bij aan het opheffen van blokkades waardoor meer ruimte ontstaat in het lichaam. Dit geeft een gevoel van meer vitaliteit, innerlijke rust, kracht, helderheid en liefde.

De Tibetaanse Tantra massage kan helend werken op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau.

Meer informatie

Tijdens deze vervolgtraining leer je een aantal grepen om zowel de mannelijke als vrouwelijke energie op te wekken en deze verder over het lichaam te verspreiden.

We besteden de zaterdag zowel aan de rugmassage als aan de massage van de voorkant van het lichaam waarbij we ook het bekkengebied masseren, binnen jouw eigen grenzen. De tweede dag wissel je een volledige sessie uit met een nieuwe partner of weer met jouw eigen partner waarmee je bent aangemeld. 

In deze training leer je de verschillende posities die masseur en gemasseerde in kunnen nemen tijdens de sessie voor een optimale sessie. 

We masseren met warme, biologische, ontgeurde kokosolie op een matras op de grond. Zowel de gever als de ontvanger kunnen bloot zijn, maar dit bepaal je zelf in onderling overleg.

Elke ochtend starten we met een actieve meditatie. Naast de demonstraties en d massage uitwisselingen houden we ook deelrondes en doen we Tantra meditaties en Tantric Dance. 

Na afloop van dit level ontvang je de hand-out met een beschrijving van de Tibetaanse Tantramassage.

Achtergrond Tibetaanse Tantramassage

De Tibetaanse Tantra Massage komt voort uit de Kum Nye Yoga traditie, een oeroude Tibetaanse yoga stroming die door een Tibetaanse monnik in 1968 naar de Verenigde Staten is gebracht en later ook over Europa is verspreid.

Bron: wikipedia

Kum Nye is een vorm van heling die stress oplost, negatieve patronen transformeert en die helpt om gezond en evenwichtig te zijn. Het vergroot ons plezier in het leven en de waardering ervan. Kum Nye Yoga heelt lichaam en geest.

Deze cursus is zeer geschikt voor:

  • mensen die bij ons het Kashmierse Tantramassage Weekend hebben gevolgd
  • mensen die elders ervaring hebben opgedaan met Tantramassage
  • mensen die interesse hebben in aanvullende massagevormen in hun lopende praktijk
  • als je een nieuwe verbindende en energieopwekkende massagevorm wilt leren
  • als middel tot meer verdieping en contact in je relatie(s).

Ook als middel tot de-armouring (letterlijk: het ontwapenen, het ontdoen van fysieke blokkades in het lichaam) kan de Tibetaanse Tantramassage zeer betekenisvol zijn.

Steeds meer wetenschappelijk onderzoek laat zien dat onverwerkte emoties en gevoelens zich in het lichaam kunnen vastzetten, de energie blokkeren en daardoor lichamelijke en psychische klachten veroorzaken. Het doorbreken van deze blokkades is een van de effecten van het opwekken en verdelen van prana.

Voorwaarden deelname

Om deel te nemen aan deze cursus stellen wij als voorwaarde dat je tantra (massage)ervaring hebt, comfortabel bent met bloot en dat je vrij bent van psychische problemen die belemmerend kunnen werken voor jezelf en de groep.

Na aanmelding krijg je van ons een korte vragenlijst, waarin je onder andere je motivatie kunt aangeven om deel te nemen. Bij twijfel over geschiktheid aan deze training zullen wij contact met je opnemen.

We streven naar evenwicht tussen mannen en vrouwen. Mogelijk kom je na aanmelding op een wachtlijst tot er voldoende aanmeldingen zijn van het andere geslacht.

Stuur ons eerst bij aanmelding vlak voor de training s.v.p. eerst een mail om te informeren of er plek is voor jou.

NB:

We masseren in tweetallen, waarbij de singels gekoppeld worden aan een deelnemer van het andere geslacht.

Voor m/v stellen geldt de mogelijkheid om uitsluitend met eigen partner te masseren of te rouleren. Stellen v/v of m/m zijn ook welkom, maar kunnen niet rouleren met andere deelnemers.

Procedure aanmelden:

Je bent aangemeld als je jouw gegevens hebt ingevuld op ons online formulier en via de link het aangegeven bedrag hebt overgemaakt als aanbetaling. Zodra we jouw aanbetaling ontvangen hebben sturen we jou ons intakeformulier. De aanbetaling ad €100,00 is niet restitueerbaar.

Bij aanmelding tot 1-6-2024 geldt een vroegboekkorting. Maak je gebruik van de vroegboekkorting, betaal dan het gehele deelnamebedrag ineens.

Na dit level kun je deelnemen aan level 3. Boek je level 2 en 3 tegelijk dan betaal je €850,00 per persoon en ontvang je dus korting. Aanmelden voor beide levels per mail aan info@tantramassagetraining.nl.

Praktische informatie

Wat breng je mee: Omslagdoek, 1 grote handdoek en 1 kleine handdoek, dekentje en warme sokken/slippers. Draag comfortabele kleding waarin je makkelijk kunt bewegen.

Wij zorgen voor de massageolie. Bij de prijs zijn de volpensionkosten incl. vegetarische maaltijden inbegrepen. Dieetwensen kunnen mogelijk in overleg vervuld worden. Geef je dieet aan op het intakeformulier.