Tibetaanse Tantramassage Training

Tibetaanse Tantramassage Training

Datum: 25-11-2021 om 20:00 - 28-11-2021 om 16:30
Tarief: € 315,-
Exclusief kosten volpension
Begeleiding: Arnoud Colenbrander en Mieke Vos
Locatie:

Centrum De Horst

Meddoseweg 22,

7104 AA Winterswijk Meddo

In de Tibetaanse Tantramassage wordt Prana (levensenergie) opgewekt en verspreid door het hele lichaam.

Door middel van een stevige rugmassage wordt de mannelijke energie bovenin de rug opgewekt en in de onderrug de vrouwelijke energie. Deze twee energieën worden samengebracht waarna deze levensenergie door heel je lichaam gaat stromen.

Tijdens de tweede helft van de massage wordt de gehele voorkant door middel van zachte en koesterende strelingen gemasseerd en wordt de energie verder over het lichaam verspreid.

Het vermeerderen van Prana draagt bij aan het opheffen van blokkades waardoor meer ruimte ontstaat in het lichaam. Dit geeft een gevoel van meer vitaliteit, innerlijke rust, kracht, helderheid en liefde.

De Tibetaanse Tantra massage kan helend werken op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau.

Meer informatie

Tijdens deze driedaagse cursus leer je een aantal grepen om zowel de mannelijke als vrouwelijke energie op te wekken en deze verder over het lichaam te verspreiden.

We besteden een dag aan de rugmassage en een dag aan de massage van de voorkant van het lichaam waarbij we ook het bekkengebied masseren, binnen jouw eigen grenzen. De derde dag wissel je een volledige sessie met een partner.

Tijdens deze training leer je de verschillende posities die masseur en gemasseerde in kunnen nemen tijdens de sessie voor een optimale sessie. 

We masseren met warme, biologische, ontgeurde kokosolie op een matras op de grond. Zowel de gever als de ontvanger kunnen bloot zijn, maar dit bepaal je zelf in onderling overleg.

Elke ochtend starten we om 8.00 uur met een actieve meditatie. Naast de massage onderdelen bestaat deze training ook uit Tantra meditaties, dans- en contactoefeningen en inquiry's.

Na afloop van de cursus ontvang je hand-outs met een beschrijving van de Tibetaanse Tantramassage.

Achtergrond Tibetaanse Tantramassage

De Tibetaanse Tantra Massage komt voort uit de Kum Nye Yoga traditie, een oeroude Tibetaanse yoga stroming die door een Tibetaanse monnik in 1968 naar de Verenigde Staten is gebracht en later ook over Europa is verspreid.

Bron: wikipedia

Kum Nye is een vorm van heling die stress oplost, negatieve patronen transformeert en die helpt om gezond en evenwichtig te zijn. Het vergroot ons plezier in het leven en de waardering ervan. Kum Nye Yoga heelt lichaam en geest.

Deze cursus is zeer geschikt voor:

  • mensen die bij ons de Body of Bliss Tantramassage Training (minimaal blok 1) hebben gevolgd
  • mensen die interesse hebben in aanvullende massagevormen in hun lopende praktijk
  • als je een nieuwe verbindende en energieopwekkende massagevorm wilt leren
  • als middel tot meer verdieping en contact in je relatie(s)

Ook als middel tot de-armouring (letterlijk: het ontwapenen, het ontdoen van fysieke blokkades in het lichaam) kan de Tibetaanse Tantramassage zeer betekenisvol zijn.

Steeds meer wetenschappelijk onderzoek laat zien dat onverwerkte emoties en gevoelens zich in het lichaam kunnen vastzetten, de energie blokkeren en daardoor lichamelijke en psychische klachten veroorzaken. Het doorbreken van deze blokkades is een van de effecten van het opwekken en verdelen van prana.

Voorwaarden deelname

Om deel te nemen aan deze cursus stellen wij als voorwaarde dat je tantra (massage)ervaring hebt, comfortabel bent met bloot en dat je vrij bent van psychische problemen die belemmerend kunnen werken voor jezelf en de groep.

Na aanmelding krijg je van ons een korte vragenlijst, waarin je onder andere je motivatie kunt aangeven om deel te nemen. Bij twijfel over geschiktheid aan deze training zullen wij contact met je opnemen.

Als single kom je soms eerst op een wachtlijst en word je toegelaten zodra het man/vrouw evenwicht dit toelaat.

Procedure aanmelden:

Je bent aangemeld als je jouw gegevens hebt ingevuld op ons online formulier en via de link het aangegeven bedrag hebt overgemaakt als (aan)betaling. Zodra we jouw betaling ontvangen hebben sturen we jou ons intakeformulier.

Er is beperkt aanbod van éénpersoonskamers en daar is een meerprijs aan verbonden. Je kunt je voorkeur voor een éénpersoonskamer aangeven op het intakeformulier. Ook kun je aangeven of je een dieet hebt.

Voor single mannen is er tijdelijk een wachtlijst. Stuur je naam en contactgegevens naar info@tantramassagetraining.nl, dan kom je op de wachtlijst. Zodra we plek hebben voor je ontvang je bericht en kan je definitief inschrijven.

Kosten volpension:

Volpension: 3 nachten met 8 vegetarische maaltijden.

Kosten: €265,00 per persoon op basis van een tweepersoonskamer zonder eigen sanitair. Er zijn voor deze prijs ook enkele eenpersoonskamers beschikbaar zonder eigen sanitair.

Kosten éénpersoonskamer met eigen sanitair: €295,00.

Als stel kun je voor 10 euro per nacht kiezen voor een tweepersoonskamer met eigen sanitair, inden beschikbaar. Julllie betalen dan €280,00 per persoon.

Jouw slaapplaats bij De Horst boek je bij ons maar je rekent de kosten voor volpension met het centrum af. De Horst stuurt jou een aparte factuur. Je meldt wel bij ons of je een dieet hebt. De Horst biedt standaard gezonde vegetarische maaltijden.