Taoïstische Tantramassage Training

Taoïstische Tantramassage Training

Datum: 16-10-2022 om 10:00 - 20-11-2022 om 17:30
Tarief: 330/600
per persoon/ per koppel
Begeleiding: Mieke
Locatie:

Hart van MirA

De Klomp 120-102

7511 DJ  Enschede

Aanmelden

De Taoïstische Tantramassage is een liefdevolle, hartsverbindende en energerende massage gebaseerd op Taoïstische technieken. Voor deze massage oefenen we de microcosmische kringloop, ook wel kleine hemelse cirkel genoemd. In deze massage maak ik gebruik van ademhalingstechnieken, rekkingen en strekkingen, stevige rugmassage en zachte liefdevolle strelingen om de Qi, Chi ofwel levensenergie goed te laten stromen. In deze massage mag de seksuele energie stromen en laten we deze circuleren en verfijnen zodat pure liefdesenergie door je lichaam mag gaan stromen die jouw hele wezen vitaliseert, harmoniseert en balanceert op mentaal, fysiek, emotioneel en spiritueel niveau. Yin en Yang in evenwicht. Deze taoistische tantrische massage bevordert liefde en spirituele groei en maakt ruimte voor orgastische ervaringen.

De data:

zondag 16 oktober zondag 30 oktober en zondag 20 november 2022 van 10.00 uur tot 17.30 uur

Aanmelden

Meer informatie:

Tijdens deze driedaagse cursus leer je een aantal technieken en grepen om levensenergie volop te laten stromen en te verfijnen voor meer vitaliteit en om aanwezige blokkades te laten wegsmelten. 

We besteden een dag aan het openen van de meridianen een stukje rugmassage en een dag aan de massage van de rug- en voorkant van het lichaam waarbij we ook het bekkengebied masseren, binnen jouw eigen grenzen. De derde dag wissel je een volledige sessie uit met een partner.

Tijdens deze training leer je de verschillende posities die masseur en gemasseerde in kunnen nemen tijdens de sessie voor een optimale sessie met respect en voor het behoud van je lichaam. 

We masseren met warme, biologische, ontgeurde kokosolie op een matras op de grond. Zowel de gever als de ontvanger kunnen bloot zijn, maar dit bepaal je zelf in onderling overleg.

Elke ochtend starten we met een taoïstische meditatie of een proces om je hoofd, hart en bekken in verbinding te brengen en de energie te laten stromen.

Na afloop van de cursus ontvang je een hand-out met een beschrijving van de Taoïstische Tantra Massage.

Achtergrond Taoïstische Tantramassage:

In de Taoïstische traditie werd al lang geleden uitgevonden hoe seksuele energie genezend kan werken via stimulatie van de acupunctuurpunten en meridianen. De Gele Keizer Huang Ti (2697 - 2598 vC) legde deze theorie voor het eerst vast op schrift. Gezondheid en ziekte werden uitgedrukt in krachten en stromingen van het universum, met name Yin en Yang, de 5 elementen en Qi (levensenergie). Deze samen in balans te brengen en te houden doe je door middel van oefeningen, massage en meditatie.

Je lichaam is als een landschap

Van heuvels en dalen

Bosland en weide

Grotten van vreugde

Open vlaktes van plezier

Wakker gekust door winden van gelukzaligheid

Gevoed door rivieren van begeerte

Besproeid door de wolken en regen van extrase

Deze cursus is zeer geschikt voor:

mensen die bij ons de Body of Bliss Tantramassage Training (minimaal blok 1) hebben gevolgd

mensen die elders ervaring hebben opgedaan met Tantramassage

mensen die interesse hebben in aanvullende massagevormen in hun lopende praktijk

als je een nieuwe verbindende en energieopwekkende massagevorm wilt leren

als middel tot meer verdieping en contact in je relatie(s)

Ook als middel tot de-armouring (letterlijk: het ontwapenen, het ontdoen van fysieke blokkades in het lichaam) kan de Taoïstische Tantramassage zeer betekenisvol zijn.

Steeds meer wetenschappelijk onderzoek laat zien dat onverwerkte emoties en gevoelens zich in het lichaam kunnen vastzetten, daarmee de energie blokkeren en daardoor lichamelijke en psychische klachten veroorzaken. Het doorbreken van deze blokkades is een van de effecten van het opwekken en verdelen van Chi.

Voorwaarden deelname:

Om deel te nemen aan deze cursus stellen wij als voorwaarde dat je tantra (massage)ervaring hebt, comfortabel bent met bloot en dat je vrij bent van psychische problemen die belemmerend kunnen werken voor jezelf en de groep.

Na aanmelding krijg je van ons een korte vragenlijst, waarin je onder andere je motivatie kunt aangeven om deel te nemen. Bij twijfel over geschiktheid aan deze training zullen wij contact met je opnemen.

We streven naar evenwicht tussen mannen en vrouwen. Mogelijk kom je na aanmelding op een wachtlijst tot er voldoende aanmeldingen zijn van het andere geslacht. 

Procedure aanmelden:

Je bent aangemeld als je jouw gegevens hebt ingevuld op ons online formulier en via de link het aangegeven bedrag hebt overgemaakt als (aan)betaling. Zodra we jouw betaling ontvangen hebben sturen we jou ons intakeformulier.

Praktische informatie

Wat breng je mee: Omslagdoek, 1 grote handdoek en 1 kleine handdoek, dekentje en warme sokken/slippers. Draag comfortabele kleding waarin je makkelijk kunt bewegen. Een flesje water.

Wij zorgen voor de massageolie. Bij de prijs is een vegetarische lunch inbegrepen. Dieetwensen kunnen mogelijk in overleg vervuld worden. Geef je dieet aan op het intakeformulier.

Aanmelden